top of page
E56C34F4-4EDF-4133-BD75-37E56280B735_edited.jpg
KL-2910-2_edited.jpg

Wie is Klaas?

Als fervent bergsporter en na talrijke klimgerelateerde opleidingen kwam Klaas als handige kerel terecht in een job als ‘’rope acces’’ technieker. Werkend als klimmer, niet in de bergen maar wel op, rond en in gebouwen. Tegelijk leerde hij talrijke klimmers hun eerste (en meer) stappen zetten in de klimwereld.

Een tiental jaar later en veel ervaring rijker met hoogte- en dieptepunten is hij heel dankbaar voor wat hij mocht leren in de verticale wereld. Maar de bergsport bracht hem ook andere interesses, namelijk de gezondheid van lichaam en geest. Wat van pas komt in een sport waar je moet omgaan met de krachten der natuur, moeilijke situaties, zwaartekracht,...

Dezelfde vraag kwam regelmatig terug: Hoe komt het dat een deel van zijn (klimmende) vrienden regelmatig in moeilijke omstandigheden zoals stress, honger, dorst, koude, hitte, ijle lucht, … toch nog functioneren, terwijl anderen bij een beetje koude, wat honger of een onverwachte situatie dat niet meer kunnen? 

Mijn zoektocht naar antwoorden bracht mij bij Intermittent Living en de opleiding tot Intermittent Living Coach van kPNI Belgium. Wat is Intermittent Living en wat kan het voor jou beteken? Dat lees je hier

Na de opleiding kwam hij op het idee de bergsport en Intermittent Living samen te brengen tot één geheel. Beide levenswijzen aanleren aan de medemens is zijn missie geworden. Hij leert je met veel plezier hoe je alles samenbrengt en er zo veel mogelijk voordelen uit haalt zodat je terug sterk, weerbaar, sportief en avontuurlijk in het leven komt te staan!

bottom of page