top of page
IMG_1565.JPG
84FA28B1-34D8-4900-90B3-898AFFD50E60.jpeg

Intermittent Living & klimsport

Neem terug de controle over je gezondheid!

Het Intermittent Living Concept, ontwikkeld door dr. Leo Pruimboom is gebaseerd op de wetenschap rond de werking van korte hormetische prikkels. Onder andere intermittent fasting, koude- en hitteprikkels, hypoxy (lage zuurstof) vallen daar onder. Al deze prikkels hebben de mens weerbaar gemaakt tegen allerlei stressoren waar we in de oertijd mee te maken hadden.

Veel van die prikkels zijn nu afwezig. Een volle koelkast, verwarming, onze drinkfles die we altijd bij hebben, airco, je zittend verplaatsen, zittend werken… Dit maakt je zwakker en dus minder flexibel tegen allerlei vormen van stress zoals honger, dorst, koude, hitte, cognitieve stress, ...

Tegelijk hebben we meer en meer te kampen met andere stressoren die dan weer te chronisch aanwezig zijn en ons ziek maken. Stress op het werk, lichaamsvreemde toxines in onze omgeving, ultra-bewerkte voeding,... 

Intermittent Living biedt een antwoord op voorgaande problemen, zowel preventief als curatief. Door je regelmatig bloot te stellen aan de evolutionair bekende stressoren waar je systeem een oplossing voor kent gaat je lichaam terug anti-fragiel worden. Anti-fragiel betekent: Sterker na stress! Je leest het goed. Het stelt ons niet enkel in staat terug te buigen na een duwtje. Je wordt er sterker door. 

De klimsport sluit hier uitstekend op aan. Een breed spectrum aan beweging van kop tot teen is hier aan de orde. Het klimmen vraagt zowel mentaal, als fysiek veel van ons lichaam. Dat is net wat je nodig hebt om te groeien als mens! Een leuke manier van sporten, waar een hechte community achter staat.

De twee gaan combineren zorgt voor het beste van 2 werelden! Vooral als we de klimsport buiten gaan toepassen op rotsen of in de bergen gaat die combinatie vanzelf. Soms heb je warme condities, soms heb je koude condities. Bakken eten en drinken kun je ook moeilijk meenemen. Zo leer je je lichaam terug wat het vroeger altijd gekend heeft! veel beweging, met af en toe moeilijke condities afwisselend met overvloed en ontspanning!

Laat ons samen op ongekende hoogtes en laagtes op zoek gaan welke prikkels jij mist om terug sterk in het leven te staan!

Enkele voordelen op een rij

- Stresstoleranter

- Ontstekingsremmend

- Meer energie

- Vruchtbaarder

- Hitte- en koudebestendiger

- Snellere en betere beslissingen

- Fitter

- Herstel dorstgevoel

- Verbetering bioritme

- Herstel microbioom

- ...

bottom of page